Arts Impression

De Woning

Iedere bewoner heeft een eigen privé-ruimte als zit-slaapkamer (ongeveer 18 -20m2) met een klein keukenblokje op de kamer. Er zijn twee badkamers met douche en toilet voor gezamenlijk gebruik voor acht of negen bewoners.

Beneden zijn 2 zit-slaapkamers en de overige 6 kamers zijn op de eerste verdieping. Ook op de 2e verdieping is ruimte voor zitslaapkamers.

Beneden en op de eerste verdieping is een badkamer en apart toilet. 

Uiteraard is er door middel van een lift van beneden naar boven te komen en omgekeerd.

De bedoeling is dat het wonen in een huis met meerdere mensen, doet denken aan de gezinssituatie. Daar is het gebruikelijk om een badkamer te delen met de gezinsleden.

Het is fijn om samen met de andere bewoners een grote, gezamenlijke huiskamer met open keuken te hebben, met diverse zitjes, waarin een keuze gemaakt kan worden waar men plaatsneemt met of zonder gasten.

Er bestaat altijd de mogelijkheid om op de eigen kamer te verblijven met of zonder gasten, maar de gezamenlijkheid heeft voor veel bewoners voorkeur, omdat daar het dagritme goed zichtbaar en hoorbaar is. Bewoners voelen zich daar minder alleen en eenzaam.

Daarbij is Woonzorgboerderij Moriahoeve ruim opgezet. De ruimte tussen de huizen doet denken aan een ouderwets hofje en de ruime binnentuin nodigt uit om naar buiten te gaan en rond te wandelen langs de bloembakken en de moestuin, de dieren en de fruitbomen in de beweegtuin.

Design by ExCom 2011- disclaimer - Sitemap